Синдикатът на служителите в затворите в България обяви, че планираният

...
 
Синдикатът на служителите в затворите в България обяви, че планираният
Коментари Харесай

Надзирателите отлагат протеста си за утре, но не се отмятат от исканията си

 

Синдикатът на чиновниците в пандизите в България разгласи, че плануваният народен митинг против политиката на икономии в бранша разгласен за на следващия ден, 19.05.2023 година, се отсрочва, само че не се анулира.

Решението е съобразено със съществуващото напрежение в страната и получени сигнали за това, че до края на месец май управленията на структури в Групово дело „ Изпълнение на наказванията “ са насрочили разнообразни мероприятия, което основава риск от неуспех на митинга.

Синдикатът изказва  отвращение на своите членове и задава въпроса, може ли правосъдният министър да не вижда напрежението в системата и заплахата от основаване на дефицити в сигурността на местата за отнемане от независимост.

„ Ведомството споделя, че с осъществените промени в последните три месеца е икономисало 871 хиляди лв. от ексклузивен труд, които ще се върнат под формата на разнообразни бонуси за чиновниците, само че отхвърля да актуализира в сходство с измененията в нормативната уредба за страната спомагателното заплащане за всеки отработен нощен час, дори с вероятния най-малък избран размер от 1 лева на 1.17 лева Като по едно и също време с това отхвърля, че направените икономии са резултат от спуснати инструкции за преразглеждане броя на поддържаните постове т.е. тяхното понижаване, а не от променените графици. Тези и други условия одобряваме като несъгласия пред които не можем да мълчим “.

Синдикат на чиновниците в пандизите в България се опълчва изрично и на етикетирането на организацията от политическото управление, като зложелател на всевъзможни промени във ведомството.

 

 

Етикети: затворнадзирателипротест

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР